Tort cu ananas si crema de vanilie

de Sidy in Torturi, 9 Feb 2013 | 8993 vizualizari

 

Este o bunătate de tort, mai ales dacă vă place ananasul la fel de mult ca şi mie.De fapt familia mea adora prajiturile sau torturile cu fructe, vanilie si frisca.Fara ciocolata sau cacao....

 

INGREDIENTE

  • 300 g piscaturi
  • 1 compot de ananas
  • Crema:
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • pentru sirop
  • o cana mare cafea neagra
  • 2 lingurite miere
  • pentru ornat:
  • 250 ml frisca
  • 50 g fulgi de ciocolata
  • 59 g cirese confiate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas si crema de vanilie:

Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic, apoi o lasam sa se raceasca, invartind din cand in cand in ea sa nu lasam sa se faca crusta.

Dupa ce s-a racut mixam untul cu mixerul si adaugam budinca, lingura cu lingura pina o punem pe toata.

Adaugam esenta de vanilie, mai mixam de doua ori , apoi dam crema la rece.

Intr-o forma de chec punem folie alimentara , sa-i acoperim toti peretii, o tapetam.

Cafeaua indulcita o punem intr-un vas in care vom putea inmuia piscoturile.Le asezam apoi in tava pe lungime cum se vede in poza.

Peste piscoturi punem 1/2 din crema, apoi felii din ananas.

Sucul din compotul de ananas trebuie sa-l bea cine face tortul.Neaparat...ca altfel nu iese tortul.....

Peste fructe punem iar un rand de piscoturi inmuiate in cafea sau in sucul de ananas , in cazul in care nu l-ati baut !

Cealalta jumatate din crema o punem peste piscoturile inmuiate, apoi ananasul felii si deasupra piscoturi inmuiate.

Dam tortul la rece cateva ore , apoi il ornam cu frisca, fulgi de ciocolata si cirese confiate.

Puteti lasa tortul la rece pina a doua zi, ar fi ideal.

A doua zi se poate felia si se serveste neaparat rece.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu rubarbă şi cremă de vanilie